E-mail
info@nigtevecht.com

Telefoon
verkoop/algemeen:
0294-251343
productie/expeditie:
0294-254050

Bezoekadres:
Vreelandseweg 10
1393 PG Nigtevecht

Ingang vrachtverkeer:
Kanaaldijk Oost
1393 RN Nigtevecht

 

Solo-bloc®
Solo-bloc dwarsliggers beton Solo-bloc dwarsliggers beton 2

De Solo-bloc® dwarsligger is in samenwerking met de TU-Delft speciaal ontwikkeld voor toepassing in Lightrail, Tram- en Metrolijnen en wordt sinds 2000 toegepast in spoorlijnen van de HTM, Randstadrail en De Lijn in België.

De Solo-bloc® dwarsligger wordt geproduceerd met CO2 emissie-arm beton door het gebruik van CEMIII/A hoogovencement met meer dan 50% praktisch CO2 vrije, gemalen hoogovenslak waarmee het milieu optimaal wordt ontlast. De betonsterkteklasse is C45/55 en de milieuklassen zijn XC4/XD3/XF4 zodat het betonproduct voldoet aan hoge duurzaamheidseisen (>50 jaar) en bestand is tegen sulfaten, chloriden en alkaliën.

De Solo-bloc® dwarsligger voldoet aan de vigerende Europese normen voor toepassing in spoorlijnen geschikt voor aslasten tot 160 kN en een snelheid tot 100 km/uur bij spoorwijdten van 1435 mm en 1000 mm. In het ontwerp is uitgegaan van een referentieperiode van 50 jaar.

De Solo-bloc® dwarsligger is voorzien van buigwapening en dwarskracht- en splijtwapening zodat deze ongevoelig is voor splijtscheuren rondom de ingestorte kunststof schroefhulzen. De ductiliteit en robuustheid van de dwarsliggers hebben zichzelf in de praktijk bewezen.

De Solo-bloc® dwarsligger is geschikt voor diverse spoorstaafprofielen en –bevestigingssystemen en de lengte is ideaal vanwege de minimale afstand tussen perron en wagon. Ze worden toegepast in zowel ballast/grasbaanconstructies (open banen) als in beton- en asfaltbaanconstructies (gesloten banen).

De Solo-bloc® dwarsligger wordt geproduceerd middels het ‘dry cast’ productieproces waarmee het eenvoudig is aanpassingen aan te brengen in vorm, uitvoering en wapening zoals bijvoorbeeld ontsporingbevestiging, doorvoersparingen en logo’s.

De Solo-bloc® dwarsligger is vanwege het dry cast productieproces relatief goedkoop, flexibel en robuust voor Lightrail, Tram en Metro.

: C45/55
: XC2/XF4
: B500B/30mm
: CEMIII/A
: C
: Betongrijs
Print Friendly, PDF & Email