E-mail
info@nigtevecht.com

Telefoon
verkoop/algemeen:
0294-251343
productie/expeditie:
0294-254050

Bezoekadres:
Vreelandseweg 10
1393 PG Nigtevecht

Ingang vrachtverkeer:
Kanaaldijk Oost
1393 RN Nigtevecht

 

Rail-infra

Betonfabriek Nigtevecht is sinds 1975 producent voor de rail-infra duo-blok dwarsliggers en de blok-en-plaat constructie zoals toegepast in de trambaan systemen van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Deze betonproducten worden geproduceerd volgens het direct-ontkisting systeem en uitgevoerd met buigwapening. Door deze productiewijze wordt met een enkele productiemal een hoge dagproductie gerealiseerd met als voordelen eenvoudig te realiseren productaanpassingen in maat- en uitvoering, korte levertijden en tevens een lage productprijs.

Vanwege de opkomst van sneltrams en metro (lightrail) ontstond in 1998 de vraag naar een mono-blok dwarsligger gunstiger in kosten dan de dwarsliggers met voorspanwapening zoals toegepast in treinbaanconstructies. Reden voor betonfabriek Nigtevecht om TU Delft, sectie Verkeersbouwkunde opdracht te geven voor het ontwerpen en testen van een mono-blok dwarsligger van gewapend beton. Geschikt voor voertuigen met een nominaal statische aslast van 130 tot 160 kN, een snelheid tot 100 km en gelegd met een hart-op-hart afstand van 0,60 meter. Dit resulteerde na uitgebreid, positief testen in een mono-blok dwarsligger waarop octrooi is verleend. Inmiddels is en wordt het product naar volle tevredenheid toegepast in projecten van Randstadrail, De Lijn België en Semitan Frankrijk.

Door de jaren heen werd het rail-infra programma naast dwarsliggers uitgebreid met o.a. tongstukken, cunet plank/sleufpaalconstructie, kabelkokers, kabelgootafdek-/voetpadplaten, kraanbaanliggers, geluidschermplaten en -plinten, dakdwarsliggers, wisselkasten, overwegplaten en diverse sokkels en poeren.

 

RET Rotterdam
RET Rotterdam
Semitan Frankrijk
De Lijn België
Randstadrail
HTM Den Haag