E-mail
info@nigtevecht.com

Telefoon
verkoop/algemeen:
0294-251343
productie/expeditie:
0294-254050

Bezoekadres:
Vreelandseweg 10
1393 PG Nigtevecht

Ingang vrachtverkeer:
Kanaaldijk Oost
1393 RN Nigtevecht

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het uitdagende proces op weg naar een duurzame balans tussen Mens, Milieu & Rentabiliteit (people, planet, profit) is voor ons de standaard.

Mens
Betonfabriek Nigtevecht -ISO 9001 gecertificeerd sinds 1998- is een transparante organisatie waarbinnen een klein team medewerkers met de kernleveranciers nauw en in grote mate zelfstandig samenwerken. Om de fysieke belasting van onze productiemedewerkers productie tot een minimum te beperken en klanten efficiënt, concurrerend en verantwoord geproduceerde betonproducten te leveren wordt er gewerkt met moderne, (deels) gerobotiseerde, veilige en goed onderhouden productielijnen. Het verloop van medewerkers en het ziekteverzuim is miniem; veilig werken prioriteit.


Milieu:
Betonfabriek Nigtevecht zet in op een CO2 neutrale productielocatie met als speerpunten:

– CO2 uitstoot/energieverbruik; wordt jaarlijks getoetst en geverifieerd conform NEN-ISO 14064 (zie onze CO2 voetafdruk) met als doel een CO2 neutrale productielocatie.
In 2014/2015 was de gemiddelde uitstoot en daarmee de voetafdruk al verminderd tot ca. 100 ton/jaar. Door milieu investeringen in elektrische heftrucks, een warmtepomp alsook het gebruik van windenergie elektriciteit en CO2 bos gecompenseerd gasverbruik zal de CO2 uitstoot verder dalen.

– CO2 uitstoot/betonmengsel; betonsamenstelling met CEMIII/A cement voor betonsterkteklasse C45/55 en milieuklassen XC4/XD3/XF4.
Het door ons toegepast betonmengsel bevat meer dan 50% praktisch CO2-vrij gemalen, gegranuleerde hoogovenslak. Daarmee is het optimaal milieu-ontlastend en verminderd de CO2-uitstoot per m³ beton in vergelijk met het standaard portlandcement betonmengsel met meer dan de helft. Daarmee voldoet het betonproduct aan hoge duurzaamheidseisen (>50 jaar) en is bestand tegen sulfaten, chloriden en alkaliën. Eveneens voegen wij  sinds 2018 -met behoud van de vereiste kwaliteit-  20% betongranulaat (gerecycled beton) toe ter grindvervanging.

– CO2 uitstoot/afval en restbeton; uitgangspunt is voorkomen, hergebruiken én recyclen hetgeen in samenwerking met ons afvalverwerkingsbedrijf en grondstofleverancier de regel is; ‘afval bestaat niet’ en ‘cradle to cradle’.


Rentabiliteit
productie NigtevechtBetonfabriek Nigtevecht voert een sober, ‘no-nonsens’ bedrijfsbeleid waarbij voor verspilling geen ruimte is en de productieprocessen zo efficiënt  mogelijk worden georganiseerd en gestuurd waardoor we een concurrerende marktpartij zijn.

De medewerkers geven hier permanent invulling aan door hun hoge mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Hierdoor zijn de financiële prestaties van het bedrijf jaarlijks positief en is het bedrijf financieel gezond met daarmee positieve economische effecten op de omgeving zoals o.a. werkgelegenheid/uitbesteding, investeringen,  sponsoring en afdracht winstbelasting.