E-mail
info@nigtevecht.com

Telefoon
verkoop/algemeen:
0294-251343
productie/expeditie:
0294-254050

Bezoekadres:
Vreelandseweg 10
1393 PG Nigtevecht

Ingang vrachtverkeer:
Kanaaldijk Oost
1393 RN Nigtevecht

 

Duo-buis-bloc ballast/grasbaan
Duo-buis-bloc ballast grasbaan

De Duo-bloc-buis dwarsliggers worden toegepast in asfalt/beton gesloten baanconstructie voor Lightrail en Tramlijnen.

Duo-bloc-buis dwarsliggers zijn vanwege de verbindingsbuis geschikt voor voormontage van b.v. 18 meter lange spoorstaafsecties waarna ze vervoerd en aansluitend geplaatst worden in het werk. Dit type dwarsliggers zijn aan de bovenzijde breder dan aan de onderzijde en tevens voorzien van een profilering waardoor de verankering in de gesloten baanconstructie optimaal is.

De Duo-bloc-buis dwarsliggers worden geproduceerd met CO2 emissie-arm beton door het gebruik van CEMIII/A hoogovencement met meer dan 50% praktisch CO2 vrije, gemalen hoogovenslak waarmee het milieu optimaal wordt ontlast. De betonsterkteklasse is C45/55 en de milieuklassen zijn XC4/XD3/XF4 zodat het betonproduct voldoet aan hoge duurzaamheidseisen (>50 jaar) en bestand is tegen sulfaten, chloriden en alkaliën.

De Duo-bloc-buis dwarsliggers voldoen aan de vigerende Europese normen voor toepassing in spoorlijnen geschikt voor aslasten tot 160 kN en een snelheid tot 100 km/uur bij spoorwijdten van 1435 mm. In het ontwerp is uitgegaan van een referentieperiode van 50 jaar.

De Duo-bloc-buis dwarsliggers zijn voorzien van buigwapening en dwarskracht- en splijtwapening zodat de dwarsligger ongevoelig is voor splijtscheuren rondom de ingestorte kunststof schroefhulzen. De ductiliteit en robuustheid van de dwarsliggers hebben zichzelf in de praktijk bewezen.

De Duo-bloc-buis dwarsliggers zijn geschikt voor diverse spoorstaafprofielen en –bevestigingssystemen.

Productiemethode
De Duo-bloc-buis dwarsliggers worden geproduceerd middels het dry cast productieproces waarmee het eenvoudig is om aanpassingen aan te brengen in vorm, uitvoering en wapening zoals bijvoorbeeld ontsporingbevestiging, doorvoersparingen en logo’s.

: C45/55
: XC4
: B500B/30mm
: CEMIII/A
: C
: betongrijs
Print Friendly, PDF & Email